Odpoveď pánovi ministrovi Lajčákovi

04.01.2014 12:45

 

Pán minister Lajčák uverejnil článok obhajujúci našu vojenskú prítomnosť v Afganistane:

 

https://lajcak.blog.sme.sk/c/345698/Preco-sme-v-Afganistane.html

No, zaujímavé. Pán minister tvrdí, že naša prítomnosť v Afganistane je legitímna, pretože sme tam na pozvanie afgánskej vlády. Zabudol dodať, že vlády dosadenej Američanmi. Pán Lajčák tvrdí, že terorizmus je hrozbou aj pre nás. Áno, ale hrozbou pre nás a našu mládež sú aj afgánske drogy, do obchodu s ktorými je podľa mnohým zapletená aj afgánska vláda a ktorých vývoz sa rozmohol po zvrhnutí hnutia taliban, ktorý, nech bol aký bol, tak aspoň zakazoval drogy a ničil polia určené na ich produkciu.

Potom pán minister sa nás snaží vyburcovať odrezanými hlavami príslušníkmi talibanu. Pán minister, pri tom morálnom rozhorčení ste zabudli na spálené telá Srbov pri bombardovaní Juhoslávie? Aj tam hádzal bomby taliban? Zabudli ste na údajne únosy ľudí a odoberanie a obchod s ľudskými orgánmi v Kosove a Albánsku? Kohože z toho podozrievali? Taliban, či priateľov, chránencov najväčších šíriteľov slobody a demokracie.

Dnes USA vo svete vedú zápas i proti našim hodnotám, za demokraciu, proti našej predstave morálky a za konzum, proti každej hierarchii a tradíciam. Aby sme sa mi, Slováci, jedného dňa nezobudili, a nezistili sme, že i mi sme pre nich teroristi, keď sa im to hodí.

Slovenskí vojaci nepatria do Afganistanu, neni to ich krajina, neni sú to naše záujmy. Ak teda tam tak chcú ísť, nech tam idú a nech pôsobia, ale nie za naše peniaze. Za americké, alebo zadarmo, ako tí afgánski povstalci.