Británia a paródia na monarchiu

10.01.2014 22:46

Britská monarchia je jednou z najväčších paródii na monarchiu vo svete a predstavuje tie najúpadkovejšie hodnoty vôbec. Dávnejšie nás média informovali o ďalšej novinke z Británie. Vraj sa týka nástupníctva na trón. Už nebude automaticky nástupcom syn panovníka, ale ak sa skôr narodí dcéra, tak bude mať prednosť v nástupníckej línii. Údajne to je kvôli rovnosti.

A pritom celá monarchia je založená na nerovnosti, takže na základe podobnej argumentácie sa môžeme pýtať prečo má dcéra panovníka prednosť na trón pred dcérou pakistanskych prisťahovalcov. Ale moderných západných pokrokárov príliš logika nezaujíma, ba naopak, tá je, spolu s každou prirodzenou autoritou a inštitúciou, ich úhlavným nepriateľom.

Ani to ich nezaujíma, že monarchia je predovšetkým rodová záležitosť, a tak týmto rozhodnutím sa možno budú rody na tróne striedať až pričasto.

A toto je celý problém britskej monarchie. Tá sa udržala, na rozdiel od iných, ale za strašnú cenu. Za podvolenie a spojenie sa s oligarchiou a jej mocou. Monarchia v Británii je len trápnou bábkou v rukách elít, ktorá nestojí na strane ľudu, ale uzučkej elity vyvolených. A to sa potvrdzuje čím ďalej viac, jej bezproblémovým akceptovaním každého pokrokárskeho nezmyslu.

Preto britská snobská monarchia nie je pre nás vzorom, práve naopak, a obraciame sa a osvedčený príklad pre fungujúcu monarchiu hľadáme v našej dávnej minulosti, kde nie je problém ho nájsť.